22-07-2016 12:02 | Door: Chris Thijssen

Het New Yorkse restaurant Blue Hill schotelt gasten gerechten voor die zijn gemaakt van voedselafval. Zo wil de chef voedselverspilling tegengaan.

Dat bericht The Huffington Post. Dan Barber, chef en mede-eigenaar van Blue Hill, vernieuwde de menukaart van het restaurant. In plaats van uitsluitend gerechten die zijn gemaakt van reguliere ingekochte producten, serveert het restaurant nu ook maaltijden gemaakt van afval.

Zo werkt Barber voortaan met groentepulp, die als restproduct overblijft bij een nabijgelegen sapbar. Door de pulp te combineren met andere ingrediënten zegt de chef smaakvolle burgers te kunnen maken. Van groenten die overblijven na het snijproces in een verwerkingsbedrijf in de buurt, maakt Barber salades.

Restvlees

Maar ook vleesafval krijgt in het restaurant een tweede leven. Zo ontdekte de chef dat een slager uit de buurt restvlees, zoals niertjes, lever en stukjes regulier vlees, vermaalt tot een grote massa, en vervolgens verkoopt als hondenvoer. Zonde, dacht Barber. Om het vlees een hoogwaardigere toepassing te geven, besloot de chef er gehaktbrood van te maken.

“We verspillen 40 procent van al het voedsel dat in de Verenigde Staten wordt geproduceerd”, zegt Barber in een video van The Huffington Post. Met de nieuwe strategie van Blue Hill wil de chef voedselverspilling tegengaan.

Bron: The Huffington Post