26-07-2016 07:22 | Door: Chris Thijssen

Rotterdamse horecaondernemers kunnen hun overtollige maaltijden voortaan tegen korting aanbieden via de app Restoranto. Dat moet voedselverspilling tegengaan.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad (AD). Restauranthouders plaatsen overtollige maaltijden met een zelf bepaalde korting op de app . Consumenten kunnen een aanbieding vervolgens claimen en de maaltijd afhalen bij het betreffende restaurant of daar opeten.

Sinds de lancering in juni hebben reeds 55 Rotterdamse restaurants zich aangesloten bij Restoranto.

‘Niets weggooien’

Restaurant Vers010 meldde zich als eerste bedrijf aan. “Bij ons worden alle gerechten elke dag vers gemaakt”, zegt Charlene Kemper, eigenaar van het restaurant in het AD. “Als we merken dat er te veel is ingekocht, is het fijn dat we alsnog maaltijden kunnen verkopen. We hoeven dan niets weg te gooien en iemand kan lekker én goedkoop eten.”

Restoranto wil de app na de zomer ook uitbreiden naar Utrecht en Delft. Na andere grote steden, wil de start-up uiteindelijk ook uitbreiden naar de regio’s, schrijft het AD.

Maaltijddonatie

Voor elke maaltijdboeking via de Restoranto-app doneert Restoranto een maaltijd aan een persoon die dat zich niet kan veroorloven. Daarvoor werkt de start-up samen met het Gava Project, dat maaltijden doneert aan mensen in hongersnood in het Oegandese Kazo.

Onlangs ging in Nederland het vergelijkbare initiatief Get Chef’s van start. Op dit online platform kunnen horecaondernemers gerechten die niet meer in het restaurant worden verkocht, alsnog bij de consument krijgen, tegen een gereduceerd tarief. Ook dat moet voedselverspilling in de horeca tegengaan.

Bron: Restoranto, Algemeen Dagblad | Foto: public domain