26-07-2016 18:04 | Door: Chris Thijssen

Voedingsmiddelenconcern Nestlé heeft een online platform geopend, waarop de producent start-ups wereldwijd oproept mee te denken over onder meer duurzame vraagstukken.

Met het Henri@Nestlé-platform wil Nestlé de kwaliteit en snelheid van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke en zakelijke uitdagingen verhogen. Op het platform plaatst de producent verschillende vraagstukken waarvoor het bedrijf innovatieve ideeën zoekt.

Tot de vraagstukken die nu op het platform staan, behoren onder meer enkele duurzame uitdagingen. Zo vraagt Nestlé hulp bij de ontwikkeling van een duurzame levenscyclus van gebotteld water. Daarnaast is de producent op zoek naar ideeën om de duurzaamheidsinspanningen en -prestaties van Nespresso, een van zijn merken, met de consument te communiceren.

‘Katalysator voor transparantie’

Start-ups kunnen oplossingen voor deze vraagstukken insturen. Elk project staat 45 dagen open voor inzendingen. Na de sluitingsdatum selecteert Nestlé vijf start-ups die hun idee mogen pitchen.

Het platform wordt volgens Nestlé zijn vlaggenschip op het gebied van wereldwijde samenwerking en moet dienen als een katalysator voor snelheid en transparantie. “Met de vindingrijkheid en innovatieve geest van start-ups kan Henri@Nestlé helpen om enkele van de grootste voedings- gezondheids- en welzijnsuitdagingen aan te pakken om grootschalige impact te creëren", zegt Gerardo Mazzeo, global innovation director van Nestlé.


Bron: Nestlé | Foto: Nestlé (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven