15-08-2016 12:13 | Door: Chris Thijssen

De maaltijdboxen van BeterBio, Beebox en Willem&Drees scoren het best op dierenwelzijn.

Dat blijkt uit onderzoek van Rank a Brand in opdracht van Wakker Dier naar de diervriendelijkheid van de tien bekendste maaltijdboxen van Nederland. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie scoren de maaltijdboxen van BeterBio, Beebox en Willem&Drees meer dan een 9 op dierenwelzijn.

Zo zijn alle vlees, zuivel en eieren van deze aanbieders biologisch, stelt Rank a Brand. BeterBio kiest bovendien als enige voor biologische vis. Dit keurmerk garandeert een pijnloze slacht.

Duurzame maaltijdbox

Dierenwelzijn en keurmerken

Na de drie hoogst scorende maaltijdboxen, volgt de Heerlijk Eerlijk Box, met een score boven de 7. Ook de Heerlijk Eerlijk Box zegt dat al zijn producten biologisch zijn, maar volgens Rank a Brand was de aanbieder niet bereikbaar om dit te bevestigen. De enquête is voor dit bedrijf ingevuld op basis van beschikbare informatie op de website.

Bij De Krat, die met een ruime 6 volgt, is niet alles biologisch, maar het bedrijf kiest wel voor vlees, zuivel en eieren van dieren die buiten hebben gelopen. Bij Streekbox, de aanbieder die net geen 6 scoort, verschilt het dierenwelzijn per product, stelt de vergelijkingswebsite. Zo is alle zuivel biologisch, maar verkopen ze kip die de één ster van het Beter Leven-keurmerk niet haalt.

Duurzame marketing

Van de tien beoordeelde maaltijdboxen presteren er volgens Rank a Brand vier minder goed dan hun marketing doet vermoeden. Zo scoren HelloFresh, Allerhande Box, Marley Spoon en Mathijs Maaltijdbox een onvoldoende, onder meer vanwege keurmerkloos vlees en vis, stalmelk of schuureieren, aldus Rank a Brand.

Dat is volgens Wakker Dier opmerkelijk, omdat de informatie op de websites van de boxen anders doet vermoeden. Zo vermelden de aanbieders kreten als ‘met respect voor het milieu en dierenwelzijn’ en ‘we zijn fan van biologisch en puur’.

Bron: Wakker Dier | Header-foto: public domain, In tekst-foto: Wakker Dier (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)