16-08-2016 18:12 | Door: Eelco Brandes

Unilever heeft het Zweedse bedrijf Blueair, dat luchtreinigers en filters produceert, overgenomen. De luchtreinigingsdiensten passen volgens het bedrijf goed bij de bestaande waterzuiveringsdiensten van Unilever.

Het Brits-Nederlandse foodbedrijf maakte dat dinsdag samen met Blueair bekend zonder verdere financiële details. Blueair is volgens Unilever marktleider op het gebied van indoor luchtzuiveringstechnologie.

Het Zweedse bedrijf, dat in 1996 door Bengt Rittri is opgericht, boekte vorig jaar een omzet van $106 mln. Blueair heeft fabrieken in Zweden, China en de Verenigde Staten.

Het bedrijf zuivert in gebouwen lucht van microdeeltjes, die afkomstig zijn van bijvoorbeeld verf, rook of huisdieren. De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

Duurzame palmolie

Unilever maakte verder bekend dat het niet meer in zee gaat met de Maleisische palmolie leverancier IOI Group zolang er geen duurzame vooruitgang wordt geboekt, meldt nieuwssite Edie. De producent verloor onlangs zijn certificering van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). De RSPO nam de Maleisische IOI Group zijn certificering af nadat het bedrijf volgens de organisatie faalde om adequate stappen te zetten om ontbossing en uitputting van turfgronden uit te bannen.

Bron: Blueair/Edie | Foto: Blueair