18-08-2016 13:45 | Door: Fitria Jelyta

Nature & More, dochterbedrijf van distributeur Eosta, brengt een animatiefilm uit die uitleg geeft over de werkelijke kosten van voedselproductie. De nadruk wordt gelegd op de verborgen sociale en ecologische kosten van voedselproductie.

Met de video The True Cost of Food benadrukt Nature & More het belang om alle kosten van voedselproductie in acht te nemen. De boodschap achter de bijna twee minuten durende animatiefilm is dat biologische producten niet te duur zijn, maar dat gangbare voedselproducten te goedkoop zijn. De animatie laat op simpele wijze zien wat de gevolgen zijn van de keuzes die consumenten dagelijks maken wanneer zij in de supermarkt staan.

Duurzaamheid communiceren

“True Cost Accounting is ingewikkelde materie”, zegt Michael Wilde, Manager Duurzaamheid & Communicatie van Nature & More, in een persbericht. “Veel mensen hebben ons zelfs gezegd dat het veel te ingewikkeld is om er met consumenten over te communiceren. Maar wij vinden dat consumenten het recht hebben om dit soort dingen te weten en we geloven in de betrokkenheid van consumenten.”

Volgens Wilde is een animatiefilm een ideaal medium is om complexe vraagstukken op een simpele manier uit te leggen. Doel van de film is om uiteindelijk zoveel mogelijk mensen te bereiken en bewustzijn te creëren over de werkelijke kosten van niet-biologische voedselproducten.

Inzicht in de werkelijke kosten

Eerder werkte het dochterbedrijf van Eosta samen met biologische retailpartners aan informatiekaartjes die de werkelijke kosten van voedsel tonen. Deze kaartjes liggen sinds mei bij biologische peren, ananassen, sinaasappels en citroenen in supermarkten en natuurvoedingswinkels door heel Europa. In Nederland zijn de informatiekaartjes te vinden bij biologisch Nature & More-fruit van Ekoplaza.

Daarnaast doen retailers in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Finland mee aan dit initiatief. Later dit seizoen volgen winkels in Denemarken en Belgie. Volgens Nature & More is het belang van deze informatie aanzienlijk, omdat de consument momenteel geen accuraat beeld krijgt van de werkelijke kosten van voedselproductie. 

Download hier de Infographic

Bron: Nature & More | Infographic: Robin de Boer, DuurzaamBedrijfsleven Media