22-08-2016 10:35 | Door: Erik Verheggen

Geannuleerde vluchten leiden tot goede vliegtuigmaaltijden in de afvalcontainer. Op de Australische luchthaven van Brisbane loopt een project om voedselverspilling te voorkomen.

De organisatie OzHarvest zamelt onder meer fruit, sandwiches en warme maaltijden in, meldt de website Takepart. Binnen twee uur worden deze maaltijden gedistribueerd onder een aantal charitatieve instellingen. Elke week krijgt 200 tot 400 kilo vliegtuigvoedsel zo een nieuwe bestemming.

Voedselverspilling

OzHarvest zamelt niet alleen op de luchthaven voedsel in. In totaal 2.000 bedrijven leveren aan de organisatie maaltijden die anders verloren zouden gaan. Daaronder zijn supermarkten, restaurants en cateraars. Sinds de oprichting in 2004 zou OzHarvest bijna 20 miljoen kilo aan voedselverspilling voorkomen hebben.

In Nederland erkent ook KLM Catering Services (KCS) het probleem van voedselverspilling in het vliegtuig. KCS laat passagiers voor aanvang van een vlucht kiezen uit verschillende maaltijden. Zo wordt zoveel mogelijk voorkomen dat er te veel maaltijden aan boord van een vliegtuig worden meegenomen.

Bron: Takepart, AGF | Foto: chinaoffseason, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)