25-08-2016 14:07 | Door: Eelco Brandes

De Westerse consument wil best eten nuttigen op basis van insecten, zoals krekels. Zolang ze maar bekende smaken proeven en vooral niet de insect zelf denken te herkennen.

Dat zegt startup Sensbar in een interview met Z24. Het bedrijf uit Tsjechië maakt proteïnerijke krekelmeelrepen die vier euro per stuk kosten. De start-up wil via een Kickstartercampagne € 10.000 ophalen om de productie te kunnen vergoten.

Mede-oprichter Radek Hušek signaleert dat het eten van insecten eigenlijk overal op de wereld heel normaal is behalve in de Westerse cultuur waar het als onrein wordt gezien. “We hebben bewust bekende, niet-innovatieve smaken voor onze repen gekozen. Pure chocola en sinaasappel en zo. In onze test-bars bleek dat als mensen een onbekende smaak proeven ze meteen gillen: Dit is de krekelsmaak! Maar krekelmeel is smaakloos", aldus Hušek.

Geen krekel-voelsprieten

Uit marktonderzoek van de start-up bleek dat mensen ze wel willen eten, maar ze niet willen herkennen, meent Hušek. "De krekels worden gedroogd en helemaal vermalen tot poeder. Geen pootjes, geen voelsprieten, geen smaak.”

Over twee jaar wil Sensbar meer smaken bieden en wil het een heel alternatief voedselaanbod van krekelmeel aanbieden. Qua verkoopomzet streeft het bedrijf naar € 1 mln in het eerste jaar.

Lees ook op Z24:

AH haalt energiedrank van Monster uit de schappen, suikerverslaafden zijn woest

Is deze omstreden mayo-startup straks meer dan 1 miljard waard?

Deze ‘tijdmachine’ voorkomt dat avocado bruin wordt

Bron: Z24 | Foto: Sensbar