22-09-2016 12:02 | Door: Chris Thijssen

De consument gaf in het eerste half jaar van 2016 in de supermarkt 39 procent meer uit aan MSC- en ASC-gecertificeerde vis dan in dezelfde periode in 2015.

Dat blijkt uit een marktonderzoek van Iri data. Behalve dat consumenten in het eerste half jaar meer uitgaven aan duurzame vis, tweederde van de Nederlandse visconsumenten het erover eens dat consumenten alleen vis uit duurzame bronnen zouden moeten eten, om oceanen te redden.

Uit eerder onafhankelijk marktonderzoek door GlobeScan, in opdracht van de Marine Stewardship Council (MSC), bleek al dat een keurmerk op een product 62 procent van de ondervraagden meer vertrouwen geeft over de herkomst van het product. Van de visconsumenten is 54 procent bovendien bereid meer te betalen voor een gecertificeerd duurzaam visproduct

Duurzame visproducten

De Bewuste Visweek, die op 26 september van start gaat, om het voor consumenten gemakkelijker te maken om te kiezen voor duurzame visproducten met certificering van MSC voor wild gevangen vis, of het Aquaculture Stewardship Council (ASC) voor gekweekte vis.

Tijdens deze week, een initiatief van MSC, ASC en het Wereld Natuur Fonds, werken supermarktketens, visspecialisten, cateraars, visleveranciers en bekende vismerken samen om duurzame vis te promoten.

Bron: Marine Stewardship Council | Foto: public domain