05-10-2016 14:25 | Door: Chris Thijssen

Het Leidse bedrijf Liquidseal heeft een natuurlijke coating ontwikkeld die de houdbaarheid van bederfelijke producten verlengt.

De coating is geschikt voor tropisch fruit met een harde schil, zoals avocado, citrus, mango en papaya. Daarnaast doet het product zijn werk voor snijbloemen, zoals anjers, gerbera’s en rozen, en voor bloembollen.

Duurzame voedingsketen

Liquidseal kan op producten worden aangebracht door middel van sprayen of dippen. Eenmaal op het product zorgt de coating ervoor dat water in het product minder snel verdampt. Daarnaast verlaagt de coating de doorlatendheid van zuurstof en koolstofdioxine. Dat vertraagt het verouderingsproces van bederfelijke producten, schrijft De Financiële Telegraaf (DFT).

De coating kan de houdbaarheid van fruit met circa vijf dagen verlengen. Dat biedt kansen voor de productieketen. Zo blijft een product met Liquidseal niet alleen langer houdbaar bij de consument thuis, maar ook tijdens en na transporten, schrijft de DFT.

Voedselverspilling

Liquidseal heeft naar eigen zeggen als missie de levensduur van bederfelijke agrarische producten op een innovatieve, duurzame en kosteneffectieve manier te verlengen. “De specifieke eigenschappen van Liquidseal stellen ons in staat om productverspilling tegen te gaan en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te reduceren”, schrijft het bedrijf op zijn website.

Het bedrijf is dit jaar opgenomen in de MKB Top 100 van de Kamer van Koophandel. De instantie riep Liquidseal daarnaast uit tot meest innovatieve mkb-bedrijf in de sector Agro & Food.

Bron: Liquidseal, De Financiële Telegraaf | Foto: public domain