08-10-2016 10:03 | Door: Chris Thijssen

De Verspillingsfabriek levert voortaan fruit uit reststromen aan Yespers. Deze producent gebruikt het fruit, ook afkomstig uit zijn eigen spreads, voor het maken van een nieuw product.

In de samenwerking richt De Verspillingsfabriek zich onder meer op het terugwinnen van fruit uit de reststromen van broodspreads van Yespers. Deze producent gebruikt het teruggehaalde fruit vervolgens als ingrediënt voor zijn nieuwe granola’s. Daarnaast selecteert Hutten voor Yespers fruit afkomstig van reststromen van andere producenten.

“Het resultaat is dat we een heel nieuw product hebben ontwikkeld én een oplossingen hebben bedacht voor onze eigen reststroom aan fruitspreads of de reststroom aan fruit van een andere producent”, zegt Patrick Ooms, head business development bij Yespers, in een persbericht.

Duurzame voeding

Ook voor De Verspillingsfabriek is de samenwerking een nieuwe stap. “Tot nu toe werkten we vooral met reststromen van groenten”, zegt Corien Poederbach, directeur van de fabriek, in het persbericht. “Wij waren dan ook blij dat we konden meewerken aan het concept van Yespers. Het biedt ons de kans om nu ook verspilling van fruit tegen te gaan.”

Bob Hutten, de man achter De Verspillingsfabriek, was eerder te gast in een uitzending van DuurzaamBV Radio. Daar sprak hij onder meer over De Verspillingsfabriek. Luister het gesprek hier terug:

Bron: Yespers | Foto: Yespers