10-01-2017 18:04 | Door: Chris Thijssen

De Aeres Hogeschool Dronten bouwt een pluimveestal die is ontworpen volgens de richtlijnen van het Beter Leven-keurmerk drie sterren.

Dat meldt de hogeschool in een persbericht.

In maart nemen de eerste leghennen intrek in de praktijkstal, die voldoet aan de eisen die de Dierenbescherming aan het Beter Leven-keurmerk stelt. Eisen van dit keurmerk zijn onder meer daglicht in de stal, een overdekte uitloop en ruimte voor 6,7 hennen per vierkante meter.

Duurzame pluimveesector

De stal is daarnaast in vier afdelingen, van elk 250 kippen, gesplitst, zodat de studenten van de Aeres Hogeschool diverse duurzaamheidsonderzoeken kunnen uitvoeren. Ook heeft de stal een leslokaal en een bezoekersruimte waar eieren worden verkocht.

De nieuwe Beter Leven-praktijkstal vervangt de oude stal op het terrein van het Aeres Praktijkcentrum Dronten. De stal heeft ruimte voor duizend leghennen.

Duurzaam veevoer

Kartrekker van de bouw van de nieuwe stal is het lectoraat Gezonde Pluimveehouderij, dat nieuwe innovaties binnen de pluimveehouderij onderzoekt. Het lectoraat wil de nieuwe locatie onder meer gebruiken voor onderzoek naar alternatieve eiwitbronnen in pluimveevoer, de mogelijkheden van insecten in veevoer en Europees geteelde soja.

Bron: Aeres Hogeschool | Foto: zlikovec/Shutterstock.com