15-02-2017 07:30 | Door: Fitria Jelyta

Marley Spoon gaat vanaf vandaag zijn maaltijdboxen bezorgen zonder de kartonnen doos. Hiervoor zet de maaltijdbezorgdienst herbruikbare koelboxen in om de ingrediënten van zijn maaltijden te leveren aan de consument.

Dat meldt Marley Spoon in een persbericht. In dit initiatief werkt Marley Spoon samen met PostNL. Met de inzet van de herbruikbare koelboxen voor het leveren van de ingrediënten van maaltijden, streeft Marley Spoon naar minder verpakkingsafval en het verlagen van de milieubelasting.

Duurzame maaltijd bezorgen

De herbruikbare koelboxen zijn ontworpen door PostNL en zijn voorzien van duurzame koelelementen, die de ingrediënten tijdens het bezorgen vers houden. Vervolgens ontvangt de consument bij aflevering de ingrediënten van de maaltijden in zakken en receptkaarten, waarna de herbruikbare koelbox en koelelementen teruggaan naar het magazijn.

Voorheen bezorgde Marley Spoon zijn maaltijdboxen in FSC-gecertificeerde kartonnen dozen van tenminste 60 procent gerecycled materiaal. Volgens de maaltijdbezorgdienst kunnen de koelboxen van PostNL 300 tot 500 keer gebruikt worden. Dit levert naar verwachting een jaarlijkse besparing van 97.000 kilo papier en daarmee de besparing van naar schatting 1.610 bomen per jaar.

Minder verpakkingsafval

“We zien Marley Spoon’s product als een gemakkelijke en effectieve manier voor klanten om hun milieuvoetafdruk te verkleinen als het gaat om kopen en bereiden van eten”, zegt Louisa Denison, duurzaamheidsonderzoeker bij Marley Spoon, in het persbericht.

“Deze nieuwe samenwerking met PostNL is een spannende nieuwe ontwikkeling in ons voortdurende streven naar vermindering van verpakkingsafval, en we hopen zo snel mogelijk wereldwijd vergelijkbare oplossingen uit te rollen.”

Bron: Marley Spoon, Emerce | Foto: Toa Heftiba via Unsplash.com, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)