28-02-2017 12:02 | Door: Chris Thijssen

Het online-platform Get Chefs, waarop horecaondernemers overtollige gerechten kunnen aanbieden, verkoopt nu ook uien van een Zuid-Hollandse boer, die deze anders niet kwijt kan.

Volgens Get Chefs beleefde boer Guusta uit Woubrugge het afgelopen seizoen een gunstig uienjaar. De schuur van de boer zou op dit moment vol liggen met 70.000 kilo gele uien. Boer Guusta is echter niet de enige; meerdere boeren hadden een goed uienjaar, wat heeft geleid tot overproductie. Gevolg is dat verschillende boeren hun uien niet kwijt kunnen bij afnemers, zoals supermarkten. 

De uien van Guusta zijn volgens Get Chefs nog twee maanden houdbaar. Als ze in de schuur blijven liggen, moeten ze naar verwachting worden weggegooid. Dat wil Get Chefs voorkomen. Het platform verkoopt normaal gesproken overtollige maaltijden van horecaondernemers, om verspilling van die maaltijden te voorkomen.

Voor het eerst gaat de start-up via de app nu ook uien verkopen, aan horecaondernemers en consumenten. Dat moet voorkomen dat de uien worden weggegooid. Afnemers kunnen voor € 1 een zak van 5 kilo, voor € 2 een zak van 10 kilo en voor € 3,50 een zak van 20 kilo kopen. De opbrengsten daarvan gaan volledig naar boer Guusta. 

Eerder sprak Bruce Westeneng, medeoprichter van Get Chefs, over de manier waarop het platform voedselverspilling in de horeca tegengaat. Luister het gesprek hier terug:

Bron: Get Chefs | Foto: public domain