19-05-2017 09:50 | Door: Chris Thijssen

Jumbo verkoopt voortaan drie soorten verse ketchup, gemaakt van reststromen van tomaten. De ketchup wordt geproduceerd door De Verspillingsfabriek in Veghel.

De tomaten-, curry- en BBQ-ketchup staan vanaf deze week in het koelversschap van Jumbo. Het nieuwe ketchupconcept is ontwikkeld in het Jumbo Innovatie Lab. In dit lab ontwikkelt de supermarktketen samen met leveranciers nieuwe, innovatieve producten.

De ketchup wordt gemaakt door De Verspillingsfabriek, die van reststromen als tomaten nieuwe producten maakt. Volgens Jumbo maakt de samenwerking met De Verspillingsfabriek het gemakkelijker voor de supermarktketen om een bijdrage te leveren aan het beperken van voedselverspilling.

Duurzame ketchup

“Wij zijn erg trots op deze introductie van een nieuw en verrassend concept: verse ketchup. Natuurlijk is ketchup een bekend product, maar ketchup op basis van geredde verse tomaten in plaats van tomatenpuree smaakt verrassend anders”, zegt Ed van de Weerd, commercieel directeur van Jumbo, in een persbericht.

Ook Bob Hutten, initiatiefnemer van De Verspillingsfabriek, is trots op de samenwerking. “Met de introductie van deze verse ketchups laten we zien dat je door samenwerking veel kunt bereiken. Zo zorgen we er samen voor dat de consument gaat nadenken over het thema voedselverspilling en een bewuste keuze kan maken uit eerlijke producten met een minimale milieu-impact”, aldus Hutten.

Bob Hutten, initiatiefnemer van De Verspillingsfabriek, was eerder te gast bij DuurzaamBV Radio. Daar sprak hij uitgebreid over De Verspillingsfabriek. Luister het gesprek terug via deze podcast:

Bron: Jumbo | Foto: Jumbo