02-08-2017 15:54 | Door: Chris Thijssen

Het Amerikaanse bedrijf Impossible Foods, dat plantaardige ham- en cheeseburgers maakt, heeft afgelopen week $ 75 mln aan financiering ontvangen, van onder andere Bill Gates.

Dat schrijft TechCrunch. De financieringsronde wordt geleid door Temasek, met deelnemers van Open Philantropy en de eerdere investeerders Bill Gates, Khosla Ventures en Horizon Ventures. Deze ronde brengt de financiering van Impossible Foods op bijna $ 300 mln.

De burgers van Impossible Foods zijn gemaakt met soja-leghemoglobine, een eiwit dat een ijzerhoudend molecuul bevat dat natuurlijk voorkomt in dieren en planten. Doel van de start-up is om een aantal dierlijke producten te vervangen door plantaardige alternatieven.

453.000 hamburgers per maand

Vooralsnog werkt de onderneming vooral aan de opschaling van zijn hamburgerproductie. Zo nam het bedrijf onlangs een nieuwe fabriek in gebruik, in het Amerikaanse East Oakland. Daar wil Impossible Foods maandelijks 453.000 kilo plantaardige hamburgers produceren.

Daarnaast wil de hamburgerproducent stappen zetten op het gebied van afzetkanalen. Zo wil het bedrijf naast restaurants, de huidige afnemers van de burgers, zijn producten op korte termijn gaan verkopen in supermarkten.

Bron: TechCrunch, Impossible Foods | Foto: Shutterstock.com