18-08-2017 09:26 | Door: Chris Thijssen

De Zwitserse supermarktketen Coop gaat hamburgers en gehaktballen op basis van meelwormen verkopen. Daarmee is de retailer naar eigen zeggen de eerste supermarktketen in Zwitserland die insectenproducten aan zijn assortiment toevoegt.

De insectenproducten, afkomstig van de Zwitserse start-up Essento, bestaan uit een mix van meelwormen met rijst, wortel, selderij, prei en chili.

Duurzaamheid

Volgens Essento doet Coop er qua duurzaamheid goed aan om de insectenproducent in de schappen van zijn winkels te leggen. “Als levensmiddel overtuigen insecten in verschillende opzichten: ze hebben grote culinaire potentie, de productie van insecten is grondstoffenefficiënt en ze hebben een hoge voedingswaarde”, zegt Christian Bärtsch, medeoprichter van Essento, in een persbericht.

Voor Coop was het duurzaamheidsaspect dan ook doorslaggevend bij de beslissing om innovatieve activiteiten van Essento te ondersteunen. “Coop en Essento streven allebei naar duurzame oplossingen”, zegt Silvio Baselgia van Coop. “Onze samenwerking loopt al drie jaar en we zullen blijven samenwerken om insecten als voedsel te vestigen in Zwitserland.”

Bron: Coop | Foto: Coop