13-10-2017 15:02 | Door: Chris Thijssen

Wageningen Food & Biobased heeft een vernieuwde onderzoeksfaciliteit voor kwaliteitsbeheersing in de groente-, fruit- en bloemensector geopend. Het onderzoek richt zich onder meer op het langer vers houden van producten en het terugdringen van voedselverspilling.

Dat schrijft het Vakblad voor de Bloemisterij. Om wereldwijd tot duurzame versketens te komen is een multidisciplinaire aanpak nodig. In de vernieuwde onderzoeksfaciliteit zijn expertises rond de fysiologie, kwaliteit en houdbaarheid van versproducten gekoppeld aan robotica en vision-technologie.

De opgedane inzichten worden door Wageningse experts en bedrijven vertaald naar methoden waarmee de kwaliteit van producten snel, objectief en nauwkeurig te meten en te voorspellen is.

Houdbaarheid verhogen

Wageningen Food & Biobased Research doet al meer dan tachtig jaar, zowel nationaal als internationaal, onderzoek naar de kwaliteit van verse groente, fruit en snijbloemen. Dat heeft onder meer geleid tot innovaties zoals ’Cool – Research on the move’, ontwikkeld door Wageningse experts samen met Fontein BV.

Met inzet van deze mobiele onderzoeksfaciliteit kunnen bedrijven en overheden in opkomende landen de kwaliteit en houdbaarheid van hun producten substantieel verhogen en zo nieuwe afzetmarkten aan boren.

Bekijk deze animatie over de onderzoeksfaciliteit:

Lees ook op Vakblad voor de Bloemisterij:

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij | Foto: Shutterstock.com