10-06-2015 14:37 | Door: Willemien Groot

Koken in hun eigen vocht. Het Nederlandse bedrijf Scelta Mushrooms past dit procedé toe als duurzame conserveringsmethode.

Scelta Mushrooms kookt de champignons in hun eigen vocht in een speciale, luchtdichte verpakking, de Ecopouch. In het productieproces zijn geen conserveringsmiddelen, zout of andere toevoegingen als E-nummers nodig, schrijft de website Food Valley Update. Het proces is voor chapignons geschikt, omdat de vrucht voor 90 procent uit vocht bestaat.

De conserveringsmethode is volgens Scelta Mushrooms energiezuiniger en levert minder verpakkingsafval op. De Ecopouch is geheel recyclebaar. Volgens het concern zijn de flexibele verpakkingen voor gesneden champignons net als blikjes stapelbaar en even veilig. Het kleinere volume leidt tot lagere kosten voor opslag, distributie en transport.

Het bedrijf uit Venlo verkoopt de champignons ingevroren en geconserveerd in meer dan tachtig landen, omder meer aan cateraars en groothandels. De champignons zijn afkomstig van lokale, gecertificeerde kwekers.

Bron: Food Valley Update | Foto: LID, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)