24-06-2015 18:03 | Door: Willemien Groot

Bierbrouwer Anhauser-Bush, producent van onder meer Budweiser, investeert $ 1,5 mrd in de uitbreiding en modernisering van de fabrieken in de Verenigde Staten.

Het concern investeert onder meer in capaciteitsuitbreiding van de Amerikaanse brouwerijen, verpakkingslijnen en distributiecentra. Onderdeel van de investeringen is een bedrag van $ 720 mln voor bestaande en nieuwe efficiëntiemaatregelen die de milieu-impact verkleinen. 

De bierbrouwerij in Los Angeles wordt voor een bedrag van $ 20 mln gerenoveerd en uitgebreid. De productiefaciliteit investeert onder meer in water- en energiebesparende maatregelen. In Columbus, in de Amerikaanse staat Ohio, gaat een nieuw duurzaamheidsprogramma van start dat onder meer moet leiden tot een lager energieverbruik. In de brouwerij wordt een warmteterugwininstallatie gebouwd voor hergebruik van warmte in het productieproces. Hiermee is een bedrag van ongeveer $ 18 mln gemoeid. Voor de brouwerij in St. Louis is $ 12 mln gereserveerd voor energie- en waterbesparende maatregelen.

De investering van $ 1,5 mrd volgt kort op de ruim $ 1 mrd die Anhauser-Bush tussen 2011 en 2014 besteedde aan optimalisatie en milieu-maatregelen.

Eerder deze maand claimde Anhauser-Bush een nieuw record voor de drankenindustrie. Het concern verbruikt nog maar 3,2 hectoliter water per gebrouwen hectoliter bier. Over 2014 bespaarde de bierbrouwer zo'n $ 5 mln door een lager waterverbruik.

Bron: Anhauser-Bush | Foto: North Charleston, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)