08-07-2015 15:29 | Door: Chris Thijssen

Nestlé Waters North America (NWNA) heeft zijn eerste volledig gerecyclede plasticfles (rPET) gelanceerd. Alleen het etiket en de dop zijn niet gemaakt van gerecycled plastic.

De nieuwe 100 procent rPET-fles wordt vooralsnog alleen gebruikt voor het Amerikaanse ‘Resource Natural Spring Water’, een van de merken in het portfolio van NWNA. De fles is beschikbaar in de maten 700 mili-liter en 1 liter.

Bewustzijn

NWNA beoogt met deze stap de aandacht te vestigen op de toepassingen van rPET. Daarnaast wil het bedrijf het belang van bottle-to-bottle-recycling benadrukken en het bewustzijn van consumenten vergroten. NWNA laat weten vastbesloten te zijn om de hoeveelheid PET-flesrecycling te verhogen tot 60 procent in 2018.  

Bottle-to-bottle-recycling

“Momenteel wordt minder dan een derde van de PET-materialen in de Verenigde Staten gerecycled”, zegt Leon Farahnik, oprichter en CEO van CarbonLite Industries LLC, een van de grootste bedrijven op het gebied van PET-recycling. “Bottle-to-bottle-recycling is een van de meest effectieve manieren om de hoeveelheid afval terug te dringen. Daarnaast kan hiermee de CO2-voetafdruk worden teruggedrongen en natuurlijke bronnen worden behouden.”

Ook andere (fris)drankproducten zijn bezig met het verduurzamen van hun flessen. Zo onthulde Coca-Cola vorige maand een PET-fles die volledig is gemaakt van plantaardig materiaal.

Bron: Nestlé | Foto: Keoni Cabral, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)