28-07-2015 18:01 | Door: Chris Thijssen

Naar verluidt heeft Google een overnamebod gedaan op de start-up Impossible Foods. De start-up, producent van plantaardige cheeseburgers, vond het bod van circa $ 300 mln echter te laag.

Het gerucht gaat dat Google tussen de $ 200 mln en $ 300 mln heeft geboden om de Impossible Foods over te kopen. Dit bod zou voor de oprichters van de start-up te laag zijn geweest. Ze hebben het dan ook afgewezen, meldt Engadget.

Impossible Foods gebruikt plantaardige alternatieven voor het maken van vlees en kaas. Van deze plantaardige ingrediënten maakt de start-up vooralsnog alleen cheeseburgers.

Deze zouden hetzelfde smaken als ‘echte’ exemplaren. Naar verwachting liggen de burgers eind dit jaar in de schappen van Amerikaanse supermarkten.

Google op de fastfood-markt

Het technologiebedrijf slaat wel vaker een zijweg in, maar waarom Google de fastfood-markt wil betreden is niet duidelijk. Wellicht komt de interesse voort uit eerder voedselonderzoek van Google. Zo hielp medeoprichter Sergey Brin bij het financieren van een burger uit stamcellen

Een andere verklaring is dat Google zich de laatste tijd steeds meer interesseert voor projecten die de gehele mensheid ten goede komen, zegt Engadget. De ambitie om een bedrijf als Impossible Foods over te nemen, reflecteert deze interesse volgens het medium.

Bron: Engadget | Foto: Impossible Foods, via Facebook