18-08-2015 09:51 | Door: Fitria Jelyta

Alcoholfabrikant Diageo neemt duurzame maatregelen om onder andere de CO2-uitstoot van haar fabrieken te verminderen. Diageo is onder meer moederbedrijf van Smirnoff, Johnnie Walker en Guinness.

Diageo opereert wereldwijd in meer dan 180 landen. Door gebruik te maken van duurzame brandstoffen als biogas, wind- en zonne-energie, en biomassa is de CO2-uitstoot van de fabrikant met 9 procent gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. De CO2-neutrale Guinnessbrouwerij van Diageo in Dublin heeft hieraan bijgedragen.

In acht jaar is de CO2-uitstoot van Diageo fabrieken met 33 procent gedaald. De fabrikant wil in 2020 de CO2-uitstoot verder verlagen naar 50 procent.

Waterbesparing

Volgens het jaarlijks rapport van de fabrikant is het waterverbruik in alle fabrieken met een totaal aantal van 2,87 miljard liter gedaald. In landen waar waterschaarste heerst zoals Brazilië, heeft de fabrikant één derde bespaard op het totale waterverbruik. Ook is het aantal liter water om één liter alcohol te produceren van 85 liter naar 13 liter gegaan.

Daarnaast is het percentage afval dat naar de stort gaat met 48,5 procent gedaald in vergelijking met 2014. In 2020 wil de fabrikant het afval uit alle fabrieken volledig elimineren door hergebruik van materialen.

Bron: Diageo Annual Report 2015, Edie | Foto: Jon, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)