26-08-2015 18:03 | Door: Dimitri Reijerman

Coca-Cola denkt dit jaar zijn doelstelling te halen om zijn waterverbruik wereldwijd te 'compenseren'. Het programma richt zich op watermanagement en schoon drinkwater.

De voedsel- en frisdrankenfabrikant zegt dat, mocht de doelstelling later dit jaar daadwerkelijk behaald worden, het het eerste bedrijf in de frisdrankbranche zal zijn die zijn waterverbruik compenseert.

Coca-Cola stelt bovendien dat de doelstelling van 100 procent compensatie vijf jaar eerder wordt behaald dan oorspronkelijk de planning was. Momenteel noemt de multinational een waterefficiëntie van 94 procent.

Water teruggeven

Sinds 2004 heeft Coca-Cola 153,6 miljard liter water  'teruggegeven' aan de bevolking en de natuur via zijn zogeheten 3R-strategie. In totaal zijn 209 projecten opgezet, in 61 landen.

Het gaat onder andere om de aanleg van drinkwaterfaciliteiten voor lokale gemeenschappen, ondersteuning van watermanagementprojecten, duurzame irrigatie en bescherming van wetlands. In juni kondigde Coca-Cola nog aan dat het in China al het verbruikte water volledig heeft gecompenseerd.

Grootverbruiker Coca-Cola stelt dat zijn beleid ten aanzien van water cruciaal is. Ook nadat het streefcijfer van 100 procent is behaald, zal de onderneming de komende jaren doorgaan met projecten voor waterbesparing in zijn productieketen en het uitvoeren van duurzame projecten. 

Bron: Sustainable Brands | Foto: Matthew Nichols, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)