31-08-2015 12:42 | Door: Chris Thijssen

De Duitse snoepfabrikant Katjes zet 3D-printers in voor de productie van snoep. Binnenkort kunnen consumenten in warenhuizen en pretparken hun winegums naar wens laten printen.

Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt. In eerste instantie kunnen klanten de 3D-printer in het Grün-Ohr-café van Katjes in Berlijn gebruiken. Het is de bedoeling dat het systeem snel beschikbaar wordt in warenhuizen, pretparken en op andere toeristische locaties.

De printers, met de naam Magic Candy Factory by Katjes, bevatten patronen met sneldrogende winegum-grondstoffen. Hiervoor heeft Katjes een veganistische vruchtenmassa ontwikkeld, die vrij is van gluten en lactose.

Enkele minuten

Klanten kunnen op een beeldscherm hun eigen vorm, smaak en kleur van het snoep bepalen. Vervolgens zien ze het gewenste snoepje uit de 3D-printer binnen enkele minuten verschijnen. Omdat de printers in een glazen kast staan, kunnen klanten het gehele productieproces volgen.

De Magic Candy Factory by Katjes wordt door Handelsblatt een attractie genoemd. Het is echter niet ondenkbaar dat deze manier van productie ook duurzame factoren met zich meebrengt. Zo kan het op maat printen van voedsel leiden tot minder verspilling en is er vaak minder transport nodig om voorraden aan te vullen.

Bron: Handelsblatt | Foto: Stig Nygaard, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)