10-09-2015 16:33 | Door: Chris Thijssen

Coca-Cola is voor het eerst opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index. Volgens het bedrijf weerspiegelt de opname zijn duurzaamheidsinspanningen.

De Dow Jones Sustainability Index (DJSI), van S&P Dow Jones Index Committee en RobecoSam, is een wereldwijde index met toonaangevende bedrijven op het gebied van duurzaamheid.

“Toen we in 2011 ons Sustainability Plan lanceerden, hebben we onszelf bepaalde doelen gesteld”, zegt John F. Brock, CEO van Coca-Cola, in een persbericht. “We zijn trots dat onze tot nu toe bereikte prestaties zijn erkend in de 2015 DJSI.

De DJSI is gebaseerd op een analyse van economische, duurzame en sociale factoren. Bedrijven in de lijst worden door de beoordelaars gezien als de beste binnen hun sector als het gaat om een duurzame strategie.

Vooruitgang

Coca-Cola is voor het eerst opgenomen in de index. Deze erkenning weerspiegelt volgens Coca-Cola de solide vooruitgang die het bedrijf de afgelopen tien jaar heeft geboekt.

Daarnaast bouwt de nominatie voort op de herziene duurzaamheidsbeloftes die het bedrijf in juni deed, als onderdeel van zijn tiende duurzaamheidsrapport.

Duurzame mijlpalen

Volgens Brock heeft Coca-Cola de laatste tijd verschillende grote mijlpalen bereikt. “We hebben de uitstoot van CO2 in onze operationele activiteiten met 29 procent verlaagd. Daarnaast gebruiken we 17 procent minder water. We geloven dat dit een resultaat is van een nauwe samenwerking met onze stakeholders en productieketen.”

In totaal werden 3.400 bedrijven geëvalueerd voor opname in de index. De volledige lijst met bedrijven die dit jaar zijn opgenomen, verschijnt maandag op de website van DJSI.

Bron: Coca-Cola | Foto: ruben alexander, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)