17-09-2015 18:06 | Door: Chris Thijssen

Het nieuwe Co-Creation Lab in Venlo heeft de deuren geopend. In het lab kunnen bedrijven, onderzoekers en studenten werken aan innovatieve en duurzame voedselconcepten.

Het Co-Creation Lab opende donderdag de deuren op het voormalig Floriade-terrein in Venlo. Het lab moet een broedplaats worden voor innovatieve en duurzame producten op het gebied van voeding. Hiermee wil de provincie Limburg inspelen op de groeiende en veranderende vraag naar voeding in de toekomst.

Universiteit Maastricht

In het lab bevinden zich een kook- en smaakcentrum, collegezaal, verwerkingsruimten en proeffaciliteiten. Het open en innovatieve karakter moet verschillende partijen uit de voedingsindustrie trekken.

Zo wordt het lab in gebruik genomen door studenten van de opleiding FresFood & Innovation van HAS Hogeschool in Venlo. De studenten werken samen met of in opdracht van bedrijven aan nieuwe voedselconcepten. Ook de Universiteit Maastricht gaat gebruik maken van het lab om onderzoek te doen naar de relatie tussen voeding en gezondheid.

Brightlands Campus

Het lab is onderdeel van de Brightlands Campus Greenport Venlo op het voormalige Floriade-terrein. Met deze en andere Brightlands-campussen in Limburg zet de provincie vol in op de Limburgse kenniseconomie. De activiteiten op de campussen moeten eraan bijdragen dat de provincie op de lange termijn economisch sterk is.

Op de Brightlands Campus Greenport Venlo is ook het onderzoeks- en onderwijscentrum BrightBox gevestigd, een initiatief van Philips Lighting, het bedrijf Botany en HAS Hogeschool. In het centrum wordt geëxperimenteerd met het telen van groenten door middel van kunstlicht.

Bron: Provincie Limburg, Brightlands | Foto: University of Michigan School of Natural Resources, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)