23-09-2015 14:02 | Door: Chris Thijssen

Mars opent donderdag een nieuw Global Food Safety Center in China. In het centrum wil de voedingsmiddelengigant oplossingen voor een duurzame en veilige voedselproductieketen ontwikkelen.

Dat schrijft Drugstore News. Het doel van het nieuwe Global Food Safety Center (GFSC) ten noorden van Peking is het ontwikkelen van duurzame en efficiënte voedselveiligheid- en kwaliteitssystemen.

Masr wil met het centrum een wereldwijd netwerk van universiteiten en onderzoekscentra opzetten en daarmee in spelen op nieuwe uitdagingen in de voedingsindustrie. Mars  biedt onderzoekers laboratoria en technische faciliteiten in het complex.

Duurzaamheid

De hoofdfocus van het centrum ligt volgens Kevin Rabinovitch, global sustainability director van Mars, op voedselveiligheid, maar dat thema heeft alles te maken met duurzaamheid, stelt hij.

“In het centrum wordt duurzaamheid niet als een kostenpost beschouwd, maar als een investering, zegt Rabinovitch tegen China Daily. “Wanneer een product niet langer veilig kan worden gegeten, gaan alle middelen die gebruikt zijn voor de productie verloren. Een focus op voedselveiligheid is een belangrijke manier om ervoor te zorgen dat de producten die we maken op een veilige manier daadwerkelijk bij de consument terechtkomen.”

Laboratoria

Het centrum is uitgerust met microbiologie- en analytische chemie-laboratoria, evenals trainingsruimtes en een conferentiezaal.

In het GFSC gebruiken Mars-onderzoeken inzichten en ervaringen van hun partnerships met het World Food Program, de Global Alliance for Improved Nutrition en andere organisaties. Daarnaast gebruiken ze data van de partnerships van Mars met IBM en de U.S. Department of Agriculture.

Verder heeft Mars een langlopende samenwerking met de University of California waar ook het UC Davis-Mars Innovation Institute for Good and Health is gevestigd. In dit instituut bekijken onderzoekers op welke manier NGO’s, nationale laboratoria en universiteiten samen kunnen werken om voedsel-, gezondheids- en landbouwproblemen op te lossen.

Bron: Drugstore News, China Daily | Foto: Dominic Rooney, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)