23-09-2015 07:58 | Door: Chris Thijssen

Een gepatenteerde technologie van Corbion zorgt ervoor dat snoepgoed zijn smaak en textuur behoudt. Hierdoor blijven snoepjes langer houdbaar.

Het Nederlandse chemie- en voedingsconcern Corbion heeft een Europees patent gekregen op een coatingtechnologie voor zure poeders, waarmee snoepgoed wordt bedekt. De technologie zorgt dat snoepjes hun smaak behouden en niet klonterig of zompig worden.

Volgens Corbion gebruiken veel andere fabrikanten op vet gebaseerde coatings voor de zure laag om verschillende soorten snoep. Deze technologie leidt echter vaak tot smaakverlies of een vieze bijsmaak, stelt het bedrijf. Daarnaast kunnen de snoepjes klonteren of zompig worden, omdat ze vocht uit de lucht opnemen.

Houdbaarheid

De gepatenteerde coatingtechnologie van Corbion zou deze ontwikkelingen tegengaan. Doordat de smaak en de textuur van snoepgoed dat is behandeld met de nieuwe coating behouden blijven, wordt de houdbaarheid van het snoep verlengd.

Behalve poedercoatings voor snoepgoed, ontwikkelt Corbion ook andere producten. Zo ontwikkelde het bedrijf in samenwerking met het Zweedse Perstorp onlangs een lijmstof op basis van bio-melkzuur.

Bron: Corbion | Foto: William Warby, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)