09-10-2015 07:42 | Door: Chris Thijssen

De Nederlandse cateraar Vitam komt met een nieuwe tomatenketchup. De Tomatenketchup 2.0 wordt gemaakt van overschotten tomaten.

Vitam is actief in verschillende restaurants van bedrijven en scholen, maar ook in de horeca- en kunst en cultuur-branches. Voor deze restaurants ontwikkelt de cateraar eigen producten, volgens eigen receptuur en met duurzame ingrediënten.

Voor de productie van de nieuwe Tomatenketchup 2.0 werkt de cateraar samen met Zorgboerderij Kwekerij Osdorp. In de zomermaanden ontstaan er volgens Vitam overschotten aan tomaten in de kassen van de boerderij.

Voedselverspilling

Van deze overschotten en tomaten met afwijkende vormen, maakt de cateraar vervolgens ketchup. Hiermee wil Vitam naar eigen zeggen een bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling.

De nieuwe ketchup wordt gemaakt van Coeur de Boeuf-tomaten. Deze hebben van nature een zoete smaak, waardoor de tomatenketchup van Vitam 70 procent minder suiker bevat dan reguliere ketchup. Het cateringbedrijf gebruikt de ketchup bij het bereiden van zijn gerechten, maar de ketchup kan ook als aparte saus worden gebruikt.  

Bron: Vitam | Foto: Paul Asman and Jill Lenoble, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)