31-10-2015 10:01 | Door: Fitria Jelyta

Jeroen Tas, CEO bij Philips Healthcare Informatics, Solutions & Services, heeft de Accenture Innovator of the Year 2015 Award in ontvangst genomen. Onder leiding van Tas realiseerde Philips dit jaar een aantal zorginnovaties.

Onder leiding van de CEO is Philips dit jaar een samenwerking aangegaan met het Radboud Universitair Medisch Centrum om een nieuwe smartphone-app voor diabetespatiënten te ontwikkelen. Zo kunnen de patiënten actief hun gezondheidsdata bijhouden en met zorgverleners delen.

Daarnaast heeft Philips dit jaar het eerste co-creatiecentrum voor digitale zorginnovaties geopend. Hierin kunnen zorgbestuurders en huisartsen samenwerken met ontwerpers, programmeurs en patiënten om zorginnovaties te bedenken. De ideeën die daaruit volgen worden door Philips-technologie ondersteund en hebben als doel de zelfredzaamheid van patiënten en het zorgaanbod te verbeteren.

Met de Accenture Innovation Awards organiseert het organisatieadviesbureau een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd voor de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten. Een onderdeel van de Innovation Awards is de Innovator of the Year, een onderscheiding voor de persoon die in het afgelopen jaar heeft bijgedragen aan Nederlandse innovaties. 

Bekijk hier een film over de Philips diabetes-app.

 

Bron: Accenture Innovation Awards | Foto: Philips (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)