03-11-2015 07:15 | Door: Fitria Jelyta

Het Amerikaanse bedrijf Sherwin-Williams heeft een nieuw verfproduct ontwikkeld dat ziekenhuisbacteriën doodt. De watergedragen verf bestaat uit stoffen die schadelijke organismen vernietigen.

De Paint Shield van de Amerikaanse verf- en coatingfabrikant Sherwin-Williams bestaat uit watergedragen verf en microbiociden. Dat zijn chemische stoffen die schadelijke organismen vernietigen. Volgens de fabrikant is het verfproduct geschikt om bacteriën als MRSA en E. coli in ziekenhuisgebouwen te bestrijden.

De verfproducent zegt dat muuroppervlaktes die met de Paint Shield zijn geverfd, tot wel 99,9 procent minder ziekenhuisbacteriën bevatten. Hiermee heeft Sherwin-Williams naar eigen zeggen het eerste verfproduct ontwikkeld dat de ziekteverwekkers effectief bestrijdt.

Met het verfproduct wil Sherwin-Williams actief bijdragen aan het voorkomen van sterftegevallen door besmetting van ziekenhuisbacteriën. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken zijn infecties door deze bacteriën in de Verenigde Staten de grootste oorzaak van sterftegevallen die kunnen worden voorkomen.

Houdbaar verf

De bacteriedodende verf is tot 4 jaar houdbaar bij goed onderhoud van de geverfde muuroppervlakten. Verder zegt Sherwin-Williams dat het product geschikt is voor toepassing in het interieur van onder meer sportfaciliteiten, scholen en seniorencentra. De fabrikant verwacht Paint Shield in 2016 in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

Ziekenhuizen nemen ook andere maatregelen om bacteriën te bestrijden. In de Verenigde Staten zijn al driehonderd ziekenhuizen bezig met het bestrijden van ziekenhuisbacteriën met behulp van de Germ Zapping Robot van het Amerikaanse bedrijf Xenex Desinfection. In combinatie met gebruikelijke schoonmaakmethodes zou de ziekenhuisrobot tot 90 procent minder bacteriën opleveren. 

Bekijk hieronder hoe de Paint Shield van Sherwin-Williams werkt.

 

Bron: Sherwin-Williams, Fox59 | Foto: United Soybean Board, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)