13-11-2015 07:07 | Door: Fitria Jelyta

Het ziekenhuis Tergooi in Blaricum opent op dinsdag 17 november de Groene Kas, waarin patiënten de mogelijkheid hebben om te herstellen in een omgeving met bloemen, planten en kruiden.

Met de Groene Kas wil Tergooi een groene en duurzame zorgomgeving voor patiënten realiseren. Zo is de kas uit duurzame materialen en in een tuin met bloemen en fruitbomen gebouwd.

De Groene Kas is toegankelijk voor zowel patiënten als begeleiders en familieleden die op bezoek zijn. Daarnaast kunnen bezoekers van de Groene Kas helpen bij het verzorgen van de planten en de tuin.

Voor de realisatie van de Groene Kas heeft het ziekenhuis de Stichting Vrienden van Tergooi ingezet om het benodigde geldbedrag van € 135.000 bij elkaar te brengen. Op dinsdag 17 november opent initiatiefnemer Lodewijk Hoekstra de Groene Kas in het ziekenhuis.

Gezondheidseffecten

In een ander project werken Nederlandse wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) aan een onderzoek naar de effecten van groene ziekenhuisomgevingen op de gezondheid van patiënten. Het onderzoek moet leiden tot groene maatregelen die de gezondheid van patiënten bevorderen.

De eerder geopende Chemotuin van het Tergooi ziekenhuis maakt deel uit van het onderzoek. In dit paviljoen kunnen kankerpatiënten buiten zijn, terwijl zij chemo krijgen toegediend. Dit draagt volgens het ziekenhuis bij aan het welzijn van patiënten en leidt tot positieve gevolgen op de werking van chemotherapie.

Bron: Tergooi | Foto: John Lord, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)