22-03-2013 14:27 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

IvDM heeft op verzoek van de BOVAG en verschillende vakbonden een helpdesk voor duurzaam ondernemen geïntroduceerd.

Ondernemers in de mobiliteitsbranche kunnen vanaf nu bellen met 0900-0303 om antwoord te krijgen op al hun vragen over Erkend Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Deze helpdesk is een initiatief van het Instituut voor Duurzame Mobilitieit (IvDM), op verzoek van BOVAG, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie.

De helpdesk van IvDM is in het bijzonder gericht op bedrijven die onder de CAO motorvoertuigen- en tweewielerbedrijven vallen. Bij steeds meer bedrijven wordt duurzaamheid een vast onderdeel van de bedrijfsvoering. Uit reacties van een aantal grote bedrijven blijkt echter dat ze hier nog vele vragen over hebben, maar dat er geen centraal punt is waar ze terecht kunnen.

“BOVAG en vakbonden vinden het belangrijk dat bedrijven en medewerkers zich bewust zijn van het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen,” aldus Marco Hietkamp, CAO onderhandelaar bij CNV Vakmensen. “Duurzaamheidsdenken is geen hype maar een ontwikkeling die noodzakelijk is, wil je als bedrijf overleven. Voor goede sociale verhoudingen in de bedrijfstak is het belangrijk dat bedrijven een evenwichtige verhouding nastreven tussen people, planet en profit.”

Foto: Dirk-Jan Kraan via Flickr.com