06-01-2016 09:10 | Door: Fitria Jelyta

De Nederlandse start-up Wastewatchers en AAFM Facility Management werken samen om voedselverspilling in de zorg tegen te gaan. 

De Nederlandse start-up Wastewatchers en AAFM Facility Management werken samen aan het terugdringen van voedselverspilling in de zorgbranche. Hiermee past Wastewatchers zijn applicatie voor het eerst toe op het Isala Diaconessenhuis in Meppel. Volgens AAFM is de samenwerking met Wastewatchers uniek, doordat voedselverspilling in de zorgbranche niet eerder op deze manier is gemeten.

Wastewatchers paste de applicatie eerder toe in professionele keukens. Met de tool kan keukenpersoneel van restaurants en bedrijven het verspillingsproces inzichtelijk maken. Verder vergelijkt de applicatie verspillingsdata tussen verschillende locaties. Met de gegevens kan het team achter Wastewatchers de betreffende keuken ondersteunen bij het aanpakken van voedselverspilling.

“Voedselverspilling in de zorg heeft een andere dynamiek dan bedrijfscatering, vanwege de continu wisselende omstandigheden van de patiënten en de vele diëten”, zegt Peter de Graaf, specialist op het gebied van eten en drinken bij AAFM. “Samen met Wastewatchers heeft AAFM een structuur bedacht, waarbij voedselverspilling binnen het proces van de verstrekking van eten en drinken gemeten en geanalyseerd kan worden."

Bron: AAFM Facility Management | Foto: Greg Grossmeier, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)