12-02-2016 16:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse robotica bedrijf Zipline heeft een overeenkomst getekend met de overheid van Rwanda om door middel van drones gebieden van zorg te voorzien.

De samenwerking tussen Zipline en de overheid van Rwanda moet leiden tot verbeterde zorg in afgelegen gebieden. Doordat drones niet afhankelijk zijn van de wegeninfrastructuur, krijgen bewoners van deze gebieden beter toegang tot zorg. 

Het platform voor de drones, dat in mei wordt gebouwd, komt in het Muhanga District. Deze centrale locatie moet het eenvoudig maken om medicijnen naar de meest afgelegen gebieden te sturen. De eerste drones van het project worden vanaf augustus getest. 

Toegankelijke zorg

Het gebruik van een onbemand voertuig is volgens de overheid van Rwanda een goedkoper alternatief dan het vervoeren van medicijnen met een motor. “Het is de eerste keer ooit dat deze onbemande voertuigen geïntegreerd worden in de bestaande zorgketen’, zegt Keller Rinaudo, de CEO van Zipline. 

De overheid van Rwanda zegt de dronetechnologie uiteindelijk breder in te zetten. Daarnaast ziet de overheid een mogelijkheid om in de toekomst ook bloed te vervoeren met de drone. Hiervoor is de overheid een samenwerking aangegaan met de Zwitserse organisatie Redline Foundation. 

Bron: Republic of Rwanda Ministry of Youth and ICT, The New Times Rwanda