02-03-2016 18:10 | Door: Fitria Jelyta

Siemens Healthcare bouwt het nieuwe centrum voor nucleaire geneeskunde van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes. Door modulaire bouwtechnieken wordt het centrum binnen vier maanden opgeleverd.

Het centrum voor nucleaire geneeskunde van het ADRZ wordt door Siemens voorzien van nucleaire geneeskundige beeldvormende technieken en radiologische beeldvormende technieken voor de diagnostiek van ziektes als kanker. Volgens het ADRZ is het voor patiënten belangrijk dat deze diagnostische mogelijkheden in Zeeland beschikbaar blijven.

“Door dit initiatief van het ADRZ kan deze vorm van diagnostiek behouden blijven voor Zeeland en hoeven patiënten niet uit te wijken naar buiten de provincie”, zegt Claudia Brandenburg, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ADRZ.

De samenwerking met Siemens vloeit voort uit de zogeheten MES-overeenkomst die het ADRZ en Siemens zijn aangegaan voor een periode van tien jaar. Hiermee wil het ziekenhuis een groot aantal medische voorzieningen vernieuwen.

Bijzondere doorlooptijd

Voor de bouw van het ADRZ-nucleaire geneeskundecentrum in Goes werkt Siemens Healthcare samen met bouwbedrijf Jan Snel en technisch dienstverlener Cofely. Naar verwachting wordt het centrum eind juni van dit jaar bouwkundig opgeleverd, waarna het in de zomer in gebruik wordt genomen.

“Na een periode van voorbereiding, waarbij de werkprocessen zijn geanalyseerd en geoptimaliseerd en alle medisch beeldvormende technieken en gebouwtechniek maximaal op elkaar zijn afgestemd, gaan wij in een periode van vier maanden dit centrum realiseren”, zegt Kees Smaling, CEO van Siemens Healthcare. “Dit is mogelijk door de modulaire bouw- en installatietechnieken die Jan Snel en Cofely hanteren.”

Verbouwing door crowdfunding

Eerder startte het ADRZ een crowdfundingactie voor de renovatie van een ziekenhuisgebouw in Vlissingen. Doel van de renovatie is het gebouw in Vlissingen te verkleinen, omdat er slechts een derde van de ruimte nodig is. Dit komt doordat patiënten korter in het ziekenhuis verblijven door efficiënte zorg.

Volgens het ADRZ wordt een gedeelte van de zorg in Vlissingen naar het nieuwe nucleaire geneeskundecentrum in Goes overgebracht.

Bekijk hieronder een impressie van het Zeeuwse centrum voor nucleaire geneeskunde:

Bron: Admiraal De Ruyter Ziekenhuis | Foto: CDC Global, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)