07-03-2016 08:01 | Door: Fitria Jelyta

Het apparaat van de zorgstart-up Med Angel houdt temperatuurgevoelige medicatie voor patiënten met chronische ziektes, zoals diabetes, continu op de juiste temperatuur.

De Med Angel bestaat uit een draagbare sensor en een smartphone-app die temperatuurgevoelige medicijnen, zoals insuline en hormonen, op de juiste temperatuur houden. De draagbare sensor wordt naast het medicijn in de koelkast gelegd. Deze is via bluetooth verbonden met de smartphone die de gebruiker vervolgens een signaal geeft, wanneer het medicijn niet op de juiste temperatuur wordt bewaard.

In de smartphone-app kunnen gebruikers aangeven welke medicatie zij gebruiken en onder welke omstandigheden het geneesmiddel moet worden bewaard. Daarnaast beschikt de Med Angel over een knoopcelbatterij die negen maanden mee kan en gemakkelijk is te vervangen met een extra bijgeleverde batterij. Hierdoor hoeven gebruikers het apparaat niet op te laden.

“De sensoren in het apparaat geven een seintje wanneer de temperatuur te hoog of te laag wordt”, zegt Amin Zayani, oprichter van Med Angel. Zo kunnen gebruikers de temperatuur van hun medicatie onderweg, in de koelkast of tijdens het gebruik monitoren. Volgens de oprichter biedt de technologie uitkomst aan patiënten met chronische aandoeningen zoals diabetes, om hun medicatie op de juiste temperatuur in te nemen.

Starter van de Maand

Voor het apparaat is Med Angel geselecteerd als de ING Starter van de Maand maart. Eerder is het bedrijf geselecteerd voor het Digital Health Accelerator Program van het Amsterdamse bedrijf Rockstart. In dit programma biedt Rockstart een investering en toegang tot een uitgebreid internationaal netwerk aan zorgstart-ups, om digitale zorginnovaties mogelijk te maken.

Med Angel maakt de eerste apparaten in Taiwan. Naar verwachting brengt de zorgstart-up de Med Angel-apparaten in april van dit jaar op de markt. 

Bron: ING, Smart Health | Foto: Hoofdafbeelding: Alan Levine, Creative Commons, In tekst afbeelding: Med Angel (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)