21-04-2016 09:04 | Door: Fitria Jelyta

Energiezuinige LED-verlichting van Nederlandse verlichtingsfabrikant Saled moet in vestigingen van tandartsketen Dental Clinics een energiebesparing van 70 procent opleveren.

Na een test met de LED-verlichting succesvol te hebben afgerond, heeft Dental Clinics gekozen voor de zuinige Panel Lights van Saled. Zo zijn de vestigingen van de tandartsketen in Den Haag, Zuidhorn, Voorthuizen, Hoogezand en Tilburg voorzien van de LED-verlichting.

“In samenwerking met Dental Clinics hebben we een opstelling met daarin vijf 4.000K Panel Lights uitgetekend”, zegt Stef de Graaf, sales director van Saled. “Gezamenlijk verbruiken deze vijf Panel Ligts slechts 180 watt.”

Minder hitte

Volgens de lichtfabrikant zijn de Panel Lights duurzaam en patiëntvriendelijk. Saled verwacht dat de patienten en het medische personeel de verlichting met name in de zomer aangenaam zullen ervaren, doordat de Panel Lights minder hitte afgeven dan traditionele verlichting. Daarnaast moet de LED-verlichting bijdragen aan een vermindering van CO2- en zwaveluitstoot. 

Bron: Saled | Foto: Saled (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)