30-05-2016 18:44 | Door: Fitria Jelyta

Het Canadese bouwbedrijf EllisDon Infrastructure heeft een green bond ter waarde van $ 130 mln uitgegeven voor de bouw van een duurzaam ziekenhuis.

Dat schrijft de nieuwswebsite Penticton Western News. Het bouwbedrijf spreekt van een van de eerste green bonds die zijn uitgegeven voor de financiering van een Publiek-Private Samenwerking (PPS) voor de bouw van een ziekenhuis. Door de groene obligatie in te zetten voor het financieren van de PPS zegt de Canadese regering het gebouw tijdig te kunnen realiseren met minder faalkosten.

Duurzaam hout

Dankzij eerdere investeringsrondes bedraagt het budget voor de bouw van het ziekenhuis $ 312,5 mln. Hiermee krijgt het Penticton Regional Hospital een nieuwe toren, die volledig volgens de duurzaamheidseisen van Leed wordt gerealiseerd. Zo wordt er gebruikgemaakt van duurzaam hout en installaties die het energieverbruik van het gebouw laag houden.

Het nieuwe ziekenhuisgebouw biedt onder meer plaats aan vijf operatiekamers, zes andere kamers voor kleinere medische ingrepen en 155 patiëntbedden. 

Bron: Penticton Western News, Kelowna Now | Foto: Perry Quan, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)