24-07-2013 09:25 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Management teams met meer vrouwen halen niet alleen betere financiële resultaten, maar hebben door de bank genomen ook een meer duurzame bedrijfsvoering.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Haas School of Business aan de University of California in Berkeley. Het rapport verscheen al in oktober van vorig jaar.

De Amerikaanse wetenschappers onderzochten de relatie tussen het aantal topvrouwen in een bestuur en het niveau van duurzaam ondernemerschap. Bedrijven waar meer vrouwen aan de top staan blijken vaker in hernieuwbare energie te investeren en meer aandacht te hebben voor energie-efficiëntie in operationele processen.

Ook houden deze bedrijven vaker de CO2-uitstoot van hun producten en processen actief bij, hebben ze programma’s om met leveranciers na te denken over de CO2-voetafdruk, en nemen zij milieurisico’s mee in hun financiële afwegingen.

Andere onderzoeken hebben eerder al sterke aanwijzingen gegeven dat management teams met meer vrouwen ook betere financiële resultaten behalen.

Foto: Susan Sermoneta via Flickr.com