20-06-2016 18:30 | Door: Fitria Jelyta

De onlangs geopende Intensive Care-afdeling (IC) van het IJsselland Ziekenhuis maakt gebruik van verlichting die aangepast is aan de behoefte van de patiënt. Dit moet het herstel en de gezondheid bevorderen.

Het ziekenhuis maakt gebruik van het Healwell-lichtsysteem van Philips. De verlichting bootst de patronen van natuurlijk daglicht na, waardoor een gezonde slaap/waak-cyclus bij patiënten wordt bevorderd. Daarnaast draagt het licht volgens het ziekenhuis bij aan comfort, patiënttevredenheid, het psychische en emotioneel welbevinden van de patiënt en aan de slaapkwaliteit.

Energiezuinig

Het lichtsysteem maakt gebruik van energiezuinige LED-verlichting en vergt volgens Philips weinig onderhoud. Door de verlichting per kamer van individuele patiënten te reguleren, draagt IJsselland Ziekenhuis bij aan het bevorderen van het herstel van de patiënten en aan de gezondheid. Volgens IJsselland is dit de eerste toepassing van het Healwell-systeem op een Nederlandse Intensive Care-afdeling.

Naast de innovatieve verlichting, beschikt de IC van IJsselland Ziekenhuis over veel glas. Hiermee krijgen de patiënten veel zicht op hun omgeving en kan het zorgpersoneel de patiënt goed zien. Daarnaast zijn twee van de acht kamers op de afdeling voorzien van een sluis voor strikte isolatie. Het ziekenhuis stelt dat de inrichting van de kamers op de IC ook leidt tot meer comfort voor de naasten van de patiënten.

Optimale voedingszorg

Eerder heeft het ziekenhuis in Capelle aan den IJssel het maaltijdconcept A la Carte ingevoerd van foodserviceorganisatie Albron. Volgens Albron draagt het A la Carte-concept bij aan een aanzienlijke vermindering van voedselverspilling, omdat het patiënten beter laat eten. Met dit voedingsconcept behoort het IJsselland Ziekenhuis tot de drie ziekenhuizen met de meest optimale voedingszorg in Nederland. 

Bron: IJsselland Ziekenhuis, Philips | Foto: Philips (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)