04-09-2013 10:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

De Duurzame Jonge 100 zoekt de 100 meest innovatieve en inspirerende jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid in Nederland.

Energieopwekking uit planten, duurzaamheid in het gemeentebestuur, verantwoorde tv-programma’s produceren, onderzoek op de Noordpool, onderhandelen met de VN namens jongeren. Dat is maar een greep uit wat de duurzame jeugd van tegenwoordig te bieden heeft.

DJ100 wil jonge mensen die zich inzetten voor een duurzaam Nederland zichtbaarder maken. Vanaf dinsdag is het mogelijk jezelf of iemand anders voor te dragen voor een plek in de DJ100.

De DJ100 is een toonaangevende lijst van 100 jonge mensen met de meest innovatieve en inspirerende initiatieven, ideeën en start-ups op het gebied van duurzaamheid in Nederland.

Spelregels

Jongeren tot en met 32 jaar kunnen zichzelf vanaf dinsdag nomineren of genomineerd worden op de website dj100.nl/nomineer. De inschrijving sluit op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid.

Een jury, bestaande uit een aantal vooraanstaande jonge en oudere experts op het gebied van duurzaamheid, zal alle nominaties beoordelen en een lijst opstellen met de 100 jonge koplopers in duurzaamheid, onderverdeeld in verschillende categorieën.

Op het slotevenement op 15 november worden de winnaars in de verschillende categorieën in de spotlight gezet en zal De Duurzame Jonge 100 zijn lange-termijn-plannen presenteren.

Foto: via wikimedia