04-10-2013 12:34 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ziekenhuis Amstelland heeft als eerste zorginstelling in Nederland het officiële Milieukeur-keurmerk gekregen.

De voorzitter van de Raad van Bestuur, Jacques Moors, mocht donderdag de Gouden Milieu Medaille in ontvangstnemen van Adriaan van Engelen van Milieu Platform Zorg en burgemeester Jan van Zanen van de gemeente Amstelveen.

Het ziekenhuis is blij met deze erkenning. “Milieu was altijd al een belangrijk item voor het ziekenhuis maar vanaf 2010 is het ziekenhuis intensiever aan de slag gegaan met duurzaamheid en milieu,” vertelt Moors.

Naast de voor de hand liggende milieuaspecten zijn ook zaken als inkoop, gevaarlijke stoffen, catering van personeel en patiënten, en kunststoffenverbruik onder de loep zijn genomen. Inmiddels wekt het ziekenhuis 78,2 procent van zijn eigen energie op. Alles bij elkaar heeft het ziekenhuis Amstelland een CO2-reductie van 15 procent gerealiseerd.

 

Zorg om zorg

 

De Milieuthermometer Zorg is een milieuzorgsysteem dat praktische handvaten voor certificering en borging van de milieuzorg binnen ziekenhuizen levert. Uit eerder onderzoek van DuurzaamBedrijfsleven.nl bleek nog dat Nederlandse zorginstellingen weinig voortgang boekten in het verduurzamen van hun operaties.

Foto: ZiekenhuisAmstelland