13-09-2016 10:15 | Door: Chris Thijssen

Enviu, de Nederlandse ontwikkelaar van innovatieve duurzame ondernemingen, opent volgende week een nieuw kantoor in San Francisco in de Verenigde Staten.

Verschillende bestaande ondernemingen van Enviu staan op het punt om op te schalen, of om in een nieuwe regio te worden gerepliceerd. Dat maakt dit voor de ontwikkelaar naar eigen zeggen het juiste moment om internationaal uit te breiden.

“San Francisco is dé hotspot voor innovatie en ondernemerschap”, zegt Luan Nio, country director van Enviu USA, in een persbericht. “Dat betekent dat er veel kennis, partners, talent en funding te vinden zijn om de internationale ambities van Enviu te versterken en groei te versnellen.”

Duurzaam ondernemerschap

Enviu richt zich op innovatie en sociaal en duurzaam ondernemerschap. Met ondersteuning van het bedrijf zijn de afgelopen jaar verschillende ondernemingen opgezet die een duurzame oplossing bieden voor maatschappelijke en ecologische vraagstukken.

Een voorbeeld is het Three Wheels United-project, waarmee Enviu de riksja’s van 1 miljoen Indiase chauffeurs schoner heeft gemaakt. Door vervuilende tweetaktmotoren te vervangen door schonere viertaktmotoren, kunnen de chauffeurs 30 tot 50 procent meer kilometers per liter benzine rijden. Dat levert hen een hoger inkomen op.   

Maatschappelijke problemen

Een aantal van de door Enviu opgezette bedrijven kan volgens het bedrijf goed in andere regio’s worden gerepliceerd. “De maatschappelijke problemen waar we ons met Enviu op richten, raken honderden miljoenen mensen en zijn grensoverschrijdend”, zegt Stef van Dongen, CEO en oprichter van Enviu.

“Oplossingen die we in een bepaald land hebben ontwikkeld, kunnen ook heel goed werken in andere landen. Naast onze teams in Nederland, India en Oost-Afrika is deze stap naar de Verenigde Staten belangrijk om onze internationale ambities waar te maken.”

Circulaire businessmodellen

Vorige week lanceerde het bedrijf met Amerikaanse partners een wereldwijd programma om bedrijven op te zetten die oplossingen bieden voor het plastic afvalprobleem. Daarnaast werkt het bedrijf samen met een van de grootste private foundations aan een meerjarig programma dat zich richt op circulaire businessmodellen rondom sanitatie.

Bron: Enviu | Foto: Enviu (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)