21-09-2016 07:56 | Door: Chris Thijssen

Stichting Samen Zorgen uit de Betuwe is de eerste deelnemer van het landelijke programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. In dit programma gaan verschillende zorgorganisaties hun eten verbeteren, minder verspillen en duurzamer werken.

Ziekenhuizen, ouderenzorg- en GGZ-organisaties krijgen in het programma de mogelijkheid om het inzicht in de eigen organisatie te vergroten en stappen te maken naar duurzamere en gezondere maaltijden. Dat moet niet alleen leiden tot minder voedselverspilling en duurzamer voedsel, maar ook tot betere zorg voor patiënten en minder kosten.

Zo zouden zorginstellingen volgens Diverzio, de stichting die het programma samen met zorgorganisaties ontwikkelde, met zo’n duurzame werkwijze circa € 50.000 kunnen besparen.

Duurzaam eten

Stichting Samen Zorgen in de Betuwe heeft twee zorgcentra in Heteren en Herveld. De organisatie zegt de uitgangspunten van Duurzaam en Gezond aan Tafel volledig te onderschrijven. Daarnaast is de instelling onder de indruk van de eerder behaalde resultaten. Met zijn deelname aan het programma wil de zorgstichting zijn voedingsvisie dan ook meer vorm en inhoud geven.

“Duurzaam en gezond eten en drinken is een belangrijk onderdeel van onze organisatie. Dit zal de komende jaren nog een belangrijkere speerpunt worden”, zegt Jeannette Hagen-de Jong, directeur-bestuurder, in een persbericht. “Onze bewoners en medewerkers hebben een geschiedenis en verbintenis met de Betuwe. Een met zorg bereide betaalbare maaltijd, met verse producten uit eigen regio die herkenbaar zijn voor onze gasten, heeft veel meerwaarde.”

Bron: Diverzio | Foto: Kari Sullivan, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)