30-09-2016 14:45 | Door: Fitria Jelyta

De Amsterdamse start-up Yoni.care maakt milieuvriendelijke tampons van biologisch afbreekbaar materiaal. Hiervoor is de onderneming benoemd tot meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland.

De tampons van Yoni.care zijn gemaakt van 100 procent biologisch katoen en worden geproduceerd met een zo laag mogelijke milieu-impact. Daarnaast bevatten de tampons van Yoni.care geen synthetische stoffen, wat de milieu-impact verlaagt en wat beter is voor de gezondheid van tampongebruikers. 

Duurzame tamponindustrie

Zo is de onderneming beloond met de eerste plek op de ranglijst MKB Innovatie Top 100, die mogelijk werd gemaakt door de Kamer van Koophandel in samenwerking met De Financiële Telegraaf. Hiermee mag Yoni.care zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland noemen.

De landelijke jury van de MKB Innovatie Top 100 beloonde het bedrijf voor zijn innovatieve producten en de impact die Yoni teweeg heeft gebracht in de tamponindustrie. Ook prees de jury Yoni.care voor de groei die de start-up in korte tijd heeft doorgemaakt.

Internationale ambities

In 2014 nam Yoni de ASN Bank Wereldprijs in ontvangst, waarmee de start-up een geldbedrag van € 10.000 kreeg om de duurzame tampons verder te ontwikkelen. Vorig jaar viel Yoni in de prijzen bij The Pack Challenge, een wedstrijd waarvoor duurzame start-ups streden om een verpakking voor hun product.

“We hebben altijd internationale ambities gehad”, zei Mariah Mansvelt Beck, medeoprichter van Yoni.care, eerder in een interview met DuurzaamBedrijfsleven Media. “We willen eerst in Nederland opschalen en de benodigde kennis opdoen. Met die basis kunnen we dan naar het buitenland.”

De duurzame tampons van Yoni.care liggen sinds vorig jaar in de schappen bij de Etos en Marqt. Vanaf volgende week zijn de producten van Yoni ook verkrijgbaar bij Albert Heijn. 

Bron: MKB Innovatie Top 100, Yoni.care | Foto: Yoni.care (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)