16-10-2016 09:15 | Door: Fitria Jelyta

Het Rotterdamse Havenziekenhuis heeft dankzij een duurzaam voedingsbeleid de hoeveelheid restafval met 13 procent verminderd. Mede hiervoor is het ziekenhuis beloond met het Green Key-duurzaamheidscertificaat.

Dat meldt het ziekenhuis in een persbericht. Als onderdeel van het voedingsbeleid bereidt het Havenziekenhuis sinds dit jaar stoommaaltijden. Dat heeft geleid tot een vermindering van het restafval. De inkoop van gezonde voeding vindt daarnaast zoveel mogelijk plaats bij lokale leveranciers, zoals Rotterzwam en Rechtstreex.

Rotterzwam groeit oesterzwammen van koffiedik en via Rechtstreex kopen consumenten of bedrijven duurzame voeding direct in bij boeren.

Duurzame zorg

Verder maakt het Havenziekenhuis gebruik van energiezuinige verlichting, kranen die water besparen en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Daarnaast gebruikt het ziekenhuis minder verpakkingsmateriaal dan voorheen. De zorgorganisatie zamelt het afval ook gescheiden in.

Deze duurzame maatregelen hebben het Havenziekenhuis een Green Key-duurzaamheidscertificaat opgeleverd. Dit internationale keurmerk is bedoeld voor duurzame bedrijven die maatregelen uitvoeren om het milieu te sparen, zonder in te leveren op comfort en kwaliteit.

Milieuvriendelijk beleid

“Green Key heeft ons geholpen nog een stap verder te denken in onze aandacht voor duurzame voeding en gastgerichtheid”, zegt Kevin Kap, teamleider hotelmatige dienstverlening van het Havenziekenhuis, in het persbericht.

“Wij vertellen graag over de herkomst en kwaliteit van onze producten, waarbij we zo min mogelijk het milieu proberen te belasten. Wij zijn er trots op dat we voor onze dienstverlening het zilveren certificaat hebben ontvangen.” Het ziekenhuis werd met het certificaat beloond voor de grand cafés op de verpleegafdelingen en voor Brasserie Aan de Maas. 

Bron: Havenziekenhuis | Foto: Laurel F via Flickr, Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)