07-07-2017 10:16 | Door: Chris Thijssen

Drie Zutphense zorgorganisaties voeren een pilotproject uit waarbij fietskoeriers de thuiszorgmedewerkers ondersteunen, door bijvoorbeeld medicijnen bij de apotheek op te halen. Dat moet de werkdruk van verzorgenden verlichten.

Dat schrijft Contact Zutphen. De samenwerking tussen de zorgorganisaties Sensire, Sutfene en Buurtzorg en Fietskoeriers Zutphen leidt er volgens Janneke Scholten van Sensire toe dat zorgvragers minder afhankelijk worden van thuiszorg voor het oplossen van transportvragen.

Duurzaam transport

“De inzet van de fietskoeriers is eenvoudig, betrouwbaar en duurzaam en geeft de thuiszorgmedewerkers de gelegenheid om transportvragen snel samen met hun klant op te lossen. Dit scheelt tijd en onnodig gebruik van geld dat voor zorg bedoeld is”, zegt Scholten tegen Contact Zutphen.

Behalve voor het ophalen van medicijnen, kunnen de fietskoeriers ook worden ingezet voor transporten als urine dat naar de huisarts moet of een noodzakelijke boodschap voor iemand die terugkomt uit het ziekenhuis. De pilot, die financieel wordt ondersteund door de gemeente Zutphen, loopt tot eind 2017.

Bron: Contact Zutphen | Foto: Marco Aprile / Shutterstock.com