19-09-2017 14:28 | Door: Rianne Lachmeijer

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat onderzoeken hoe zorginstellingen e-health-toepassingen inzetten en of daar risico’s aan verbonden zijn. Vooral grote instellingen worden steeds afhankelijker van e-health, merkt IGZ.

Dat schrijft icthealth.nl.

Vanaf 2018 wil IGZ meer aandacht besteden aan e-health-toepassingen van zorginstellingen. Ze wil het toezicht op e-health verder inrichten en een toetsingskader opstellen. Daarom gaat IGZ dit najaar verkennende bezoeken brengen aan zorginstellingen.

E-health-toepassingen kunnen de zorg niet alleen goedkoper maken, maar soms zelfs verbeteren. Zo is het aantal ziekenhuisopnamen voor patiënten met een chronische inflammatoire darmaandoening gehalveerd dankzij de toepassing van de e-health-oplossing MijnIBDcoach.

Huisartsen willen transitie e-health versnellen

Volgens de nieuwe Coöperatie van Innoverende Huisartsen in E-health (CIHE) gaat de invoering van e-health nog traag. Zij willen dat alle Nederlanders de mogelijkheid krijgen voor een online videoconsult met hun eigen huisarts, waarnemer of huisartsenpost. Het nieuwe platform Hallo Dokter biedt daarvoor een uitkomst.

Lees ook:

Bron: icthealth.nl | Afbeelding: Shutterstock.com.